Guvernul este obligat sa puna in aplicare o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, potrivit careia trebuie sa vanda actiuni ale OMV Petrom, pana in limita de 8% din capitalul social, la acelasi pret din momentul privatizarii.

Decizia Inaltei Curti a fost luata pe 8 mai 2019, insa nu a fost comunicata public pana acum. Potrivit HotNews, seful Senatului Calin Popescu Tariceanu a spus luni, fara sa ofere prea multe amanunte, ca problema vanzarii acestor actiuni va fi discutata in sedinta urmatoare a Coalitiei PSD-ALDE.

Vanzarea pachetului de pana in 8% era stabilita chiar prin legea de privatizare a Petrom, insa statul roman a amanat cat a putut acest moment, mai ales ca a fost si un dosar DIICOT. Statul roman ar trebui, practic, sa renunte la mare parte din pachetul de 20% pe care il mai detine la Petrom.

La momentul privatizarii din 2004, pretul platit de OMV a fost de 0,05 euro/actiune. Acum este cotat la aproximativ 0,08 euro/actiune, echivalent lei, ceea ce inseamna ca salariatii vor cumpara o actiune cu 0,03 euro mai ieftina decat este acum.

Citeste si:
Orban: Am incredere ca putem reusi investirea din prima
Orban: Am incredere ca putem...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Tariceanu: Orban a acceptat conditiile impuse. ALDE voteaza guvernul