Sansele ca Hidroelectrica sa fie listata anul viitor la bursa sunt destul de mari, iar procesul ar putea fi finalizat pana in septembrie 2020, a declarat, joi, Bogdan Badea, directorul general al producatorului de energie, in cadrul unei conferinte.

Guvernul si-a propus inca din 2013 listarea la bursa a unui pachet de 15% din actiunile Hidroelectrica. Intre timp, prin hotarare de Guvern, pachetul propus spre listare a fost modificat la 10%, scrie Agerpres.

"Exista sanse destul de mari ca Hidroelectrica sa fie listata pana acum anul viitor. Obiectivul pe care ni l-am propus este septembrie 2020, odata ce am scapat de opinia cu rezerve", a afirmat Bogdan Badea, prezent la conferinta Focus Energetic. El a explicat ca existau proiecte vechi, istorice, a caror finalizare era incerta, iar acest lucru a ingreunat cel mai mult procesul de listare.

"Le-am clarificat pe toate, prin hotarari AGA. Practic, auditorii au eliminat opinia cu rezerve, pentru ca problema lor era legata de incertitudine, fiind vorba si de investitii foarte mari. Am facut ajustari de valoare pe foarte multe dintre ele. Zona proiectelor care se continua depaseste un miliard de lei", a aratat seful Hidroelectrica.

Potrivit lui Bogdan Badea, exista o comisie la nivelul ministerului Energiei, care trebuie sa aprobe toti pasii pentru listare si caietul de sarcini.

"Am finalizat saptamana trecuta task-urile pentru consultantul juridic, suntem in faza pregatirii documentatiei necesare pentru urcarea pe SEAP pentru organizarea licitatiei. Nu se stie deocamdata daca va fi vorba de o dubla listare, cu siguranta va fi la Bursa de la Bucuresti", a mai spus responsabilul producatorului de energie.

Statul roman, prin Ministerul Energiei, detine 80% din actiunile Hidroelectrica, restul de 20% fiind in portofoliul Fondului Proprietatea.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri