Administratorul Fondul Proprietatea (FP) o va numi pe Vivian Nicoli ca membru in Consiliul Reprezentantilor FP, ca urmare a recomandarilor ASF venite dupa o serie de neclaritati aparute in cea mai recenta Adunare Generala a Actionarilor.

In Adunarea Generala de saptamana trecuta, actionarii Fondul Proprietatea trebuiau sa decida numele candidatului care va ocupa locul lasat liber in board de Sorin Mindrutescu – directorul Oracle Romania anchetat pentru dare de mita.

Pentru aceasta pozitie au existat doi candidati: Vivian Nicoli, sustinuta de asset manager-ul britanic EISER, si Florian Munteanu, sustinut de investitori locali.

Ambii candidati au obtinut majoritatea voturilor “pentru”, insa din cauza unor particularitati din legislatia romaneasca administratorul Fondul Proprietatea a luat act ca aceasta hotarare nu poate produce efecte si a decis organizarea unei noi adunari generale a actionarilor avand inclus acest punct pe ordinea de zi.

Florin Munteanu a obtinut 749.614.606 voturi “pentru” si 2.548.430.199 abtineri, in vreme ce Vivian Nicoli a obtinut 3.130.036.135 voturi “pentru” si “11.201.363” abtineri.

“In cazul actionarilor care s-au abtinut de la exprimarea unui voi pentru candidatul Florian Munteanu, dar au inteles sa-si exprime votul pentru candidatul Vivan Nicoli, nu se poate considera ca s-au “abtinut” de la exprimarea votului asupra rezolutiei de la punctul nr 1 (a), privita in unicitatea si integralitatea ei, o interpretare contrara avand drept efect invalidarea/nerespectarea optiunii exprese a respectivilor actionari.

In aceste conditii, in opinia noastra fata de rezolutia existenta la punctul 1 (a), candidatul ales de actionarii societatii este acela care a obtinut majoritatea ceruta de lege, respectiv cel care a intrunit cele mai multe voturi “pentru” exprimate, respectiva dna. Vivivan Nicoli”, se mentioneaza in scrisoarea trimisa de ASF.

Ca raspunsul la documentul trimis de ASF, administratorii Fondul Proprietatea au anuntat ca vor lua toate masurile necesare pentru implementarea in regim de urgenta a vointei actionarilor “astfel cum a fost recomandat de catre ASF, pentru numirea domanei Vivian Nicoli ca membru al Comitetului Reprezentantilor”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri