Cascadorii rasului la olteni: Judecatoria decide ca SIF Banat-Crisana sa prezideze AGA SIF Oltenia si il obliga pe Ciurezu sa convoace actionarii

Tribunalul Dolj a decis sa oblige SIF Oltenia (SIF5) sa convoace Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) ceruta de actionarii SIF Banat-Crisana (SIF1) si SIF Muntenia (SIF4), care vor demiterea sefului SIF5 Tudor Ciurezu. In plus, Tribunalul a luat o decizie fara precedent in piata de capital romaneasca, stabilind ca reprezentantii SIF Banat-Crisana sa prezideze AGA SIF Oltenia.

“SIF Banat-Crisana informeaza investitorii ca din informatiile publicate pe portalul instantelor de judecata, in sedinta din data de 15 octombrie 2019, Tribunalului Dolja admis cererea formulata in dosarul nr. 6001/63/2019 si a autorizat convocarea Adunarii Generale Ordinare a SIF OLTENIA SA de catre actionarii SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia. Potrivit informatiilor publicate, instanta a aprobat ordinea de zi a adunarii generale ordinarepropusa de catre cei doi actionari”, se mentioneaza intr-un raport publicat pe bursa de catre SIF Banat-Crisana.

SIF1 ceruse anterior convocarea AGA SIF Oltenia, cel mai importand punct de pe ordinea de zi vizand revocarea directorului general Tudor Ciurezu, precum si a administratorilor Nnina Radu, Carmen Popa si Nicolae Stoian. Propunerea a fost insa refuzata de SIF Oltenia, astfel ca cele doua societati au ajuns in instanta.

“Totodata, instanta de judecata a fixat data tinerii adunarii generale in termen de cel mult 60 de zile de la ramanerea definitiva a sentintei, stabilind ca actionarul SIF BANAT-CRISANA SA prin reprezentant legal sa prezideze sedinta Adunarii Generale Ordinare a SIF OLTENIA SA”, se adauga in raportul mentionat.

Decizia Tribunalului Dolj nu este definitiva, ea urmand sa fie atacata de catre SIF Oltenia – potrivit unui anunt al societatii cu sediul in Craiova.

Citeste si:
Acțiunile BNET, roller-coaster pe bursă: ce va urma în acest an...
Acțiunile Bittnet, un...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri