Obligatiunile corporative emise de Golden Foods Snacks (ELMAS22), care detine brandul ELMAS, au intrat vineri la tranzactionare pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare administrat de Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Golden Foods Snacks face parte dintr-un grup de companii active in Romania si Grecia, fiind specializata in productia si ambalarea nucilor, alunelor, semintelor si fructelor uscate.

Obligatiunile au o maturitate de 3 ani si o dobanda fixa, de 9% pe an platibila trimestrial. Emisiunea cuprinde 47.000 de obligatiuni, cu o valoare nominala de 100 de lei, ceea ce inseamna o valoare totala de 4,7 milioane de lei. Obligatiunile sunt garantate cu marca ”ELMAS natura ne inspira”, care in anul 2019 devine ”ELMAS the natural choice” si care a fost evaluata la aproape 4 milioane de euro de catre firma CMF Consulting.

Obligatiunile au fost vandute in cadrul unui plasament privat derulat in iunie 2019 si intermediat de BRK Financial Group (BRK).

In Romania, Golden Foods Snacks produce si distribuie trei tipuri de produse: seminte, alune si fructe deshidratate. Acestea sunt distribuite sub brandul ”ELMAS natura ne inspira”, care poate fi gasit in marile retele de retail la nivel national, cat si in magazinele de proximitate.

Retail jobs

Compania Golden Foods Snacks este controlata indirect de familia Mitzaliz, prin GF Holding Limited (55,78%) si Golden Brands Limited (44,22%). Familia Mitzaliz a dezvoltat mai multe companii de-a lungul timpului pe care le-a vandut catre Pepsico (1986 – Tasty Foods Greece, 2004 – Star Foods Romania, 2005 – Star Foods Polonia, respectiv Interstar Chim).

In 2018, Golden Foods Snacks a inregistrat o cifra de afaceri de 46,2 milioane lei (aproape 10 milioane euro), in crestere cu 18% fata de anul anterior. Aproximativ 76% din cifra de afaceri a fost realizata din activitatea cu comertul modern, in timp ce 24% din aceasta vine din comertul traditional si export. Pe partea de comert traditional, societatea lucreaza cu unul dintre cei mai mari distribuitori nationali, Aquila Part Prod. Cifra de afaceri este estimata sa avanseze pana la 71,6 milioane lei pana in anul 2022.

Citeste si:
Ministerul Finanţelor intenţionează să împrumute peste 4 mld. de...
Ministerul Finanţelor...

Sursa foto: Compania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri