Bursele și dolarul se prăbușesc în ciuda măsurilor de urgență ale FED

Acţiunile şi dolarul sunt în scădere la nivel mondial, iar în Europa declinul indicilor este de circa 8%, în pofida măsurii Rezervei Federale a Statelor Unite (Fed) de a reduce de urgenţă dobânda cheie cu un punct procentual, pentru a atenua impactul economic al epidemiei de coronavirus, transmite Reuters, preluat de news.ro. La București, bursa locală pierdea 8,7% la jumătatea zilei de luni.

Indicele pan-european STOXX 600 este în scădere cu 7,86%, FTSE 100 al bursei din Londra cu 6,82%, DAX al bursei din Frankfurt cu 7,43%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 8,79%. La Milano, indicele FTSE MIB coborară cu 7,74%, în timp ce indicele IBEX 35 al bursei din Madrid pierde 8,77%.

Tăierea dobânzilor de către Fed a fost urmată luni de o nouă măsură de relaxare monetară din partea Băncii Japoniei, care va intensifica achiziţiile de fonduri tranzacţionate pe bursă şi de alte active riscante.

Banca centrală din Noua Zeelandă a şocat şi ea cu reducerea dobânzii cheie cu 0,75 puncte procentuale, în timp ce Banca Rezervelor a Australiei a suplimentat lichidităţile din sistemul financiar. Coreea de Sud a redus dobânzile, în timp ce Rusia a creat un fond anti-criză de 4 miliarde de dolari.

Declinul randamentul titlurilor Trezoreriei SUA a presat luni dolarul, care a recuperat totuşi o parte din declin. Astfel, dolarul a scăzut cu 1,6% faţă de yenul japonez, la 106,37 yeni pe untiate. Euro a avansat cu aproape 1%, la 1,1212 dolari pe unitate.

Citeste si:
#DeFaker | Au existat persoane care să fi murit din cauza...
#DeFaker | Au existat...

Preţul petrolului a scăzut cu până la 6,5%, la 31,64 dolari pe baril, în timp ce petrolul WTI, de referinţă în SUA, a coborât cu 1,64 dolari, la 30,94 dolari pe baril.

Preţul aurului a scăzut cu 0,8%, la 1.541,34 dolari uncia.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri