Coronavirus | Romgaz se gândește la amânarea livrarilor spre perioada de iarnă

Producătorul de gaze naturale Romgaz a anunțat că își desfășoară activitatea în condiții normale, dar că are în vedere o serie de măsuri, precum întârzierea investițiilor sau amânarea unor livrari, în funcție de evoluția pandemiei cu noul coronavirus (COVID-19).

”Având în vedere situația actuală generată de pandemia de Covid-19, conducerea Societății analizează permanent efectele acesteia asupra activității Societății. Pentru a întâmpina o eventuală diminuare a activității economice cu consecințe în consumul de gaze naturale, pe termen scurt, se are în vedere injecția gazelor naturale și amânarea livrărilor spre perioada de iarnă”, se menționează într-un comunicat al companiei.

Din punctul de vedere al producției, se are în vedere desfășurarea activității în condiții de normalitate. În cazul izbucnirii unui focar de infecție într-un punct de lucru, compania spune că există alternative de preluare a activității de către structurile cele mai apropiate.

”În cazuri excepționale impuse de autorități, situația din teren poate fi diferită. Deocamdată starea de normalitate, responsabilitate și conștientizare guvernează desfășurarea activităților de producție din teren. Investițiile însă, pot înregistra întârzieri, independent de voința Companiei, întrucât relația cu terții furnizori în această perioadă se desfășoară în condiţii de stare de urgenţă declarată la nivel naţional”, spun oficialii Romgaz.

În prezent, Romgaz depune toate eforturile pentru a diminua efectele coronavirus atât la nivelul activităţii companiei cât şi pentru a reduce la minim riscul îmbolnăvirii angajaţilor. În acest sens, se iau continuu măsuri pentru siguranţa lucrătorilor societăţii, fiind asigurate condiţii de muncă în ture şi posibilitatea muncii de acasă cât şi derularea în condiţii optime, normale a activităţilor de bază.

Citeste si:
Slovenia declară sfârșitul pandemiei
Slovenia declară sfârșitul...

”În acest context, Compania face un apel public la calm şi responsabilitate pentru a reuşi să depăşim cu bine aceasta situaţie de criză şi pentru a limita la maxim efectele negative asupra activităţii societăţii şi a economiei în ansamblul său şi asigură populaţia şi agenţii economici că îşi va continua activitatea ca şi până în prezent”, au concluzionat reprezentanții Romgaz.

Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri