Bursa de Valori Bucureşti a deschis în creştere ultima şedinţă de tranzacţionare din această săptămână, iar valoarea schimburilor se cifra la peste 1,7 milioane de lei (354.433 de euro) la 30 de minute de la debutul acesteia.

BET, indicele care arată evoluţia celor mai lichide 17 companii, înregistra o apreciere de 0,06%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, câştiga 0,09%. Indicele BET-FI al SIF-urilor consemna un avans de 1,06%, în timp ce BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, scădea cu 0,58%, potrivit Agerpres.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a deschis în creştere cu 0,17%, iar reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, era pe plus cu 0,31%.

Conform datelor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau Romcarbon (+5,5%), IAR Braşov (+3,88%) şi Digi (+2,84%). Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile Altur (-3,33%), Biofarm (-1,71%) şi Prebet (-1,15%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri