Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) lansează un program pentru elaborarea de rapoarte de analiză și cercetare dedicat dezvoltării companiilor medii listate în țări selectate în care Banca investește.

Finanțat de TaiwanBusiness-EBRD Technical Cooperation Fund, programul va oferi acoperire de către analiști pentru un număr de companii medii listate la bursele din Bulgaria, Croația, Macedonia de Nord, România, Serbia și Slovenia. Rapoartele de analiză vor fi accesibile publicului gratuit pe Hub-ul de cercetare recent creat.

Scopul acestui program este elaborarea unor rapoarte de analiză de înaltă calitate, disponibile public, pentru a depăși barierele de informație care afectează lichiditatea pieței. Îmbunătățirea transparenței piețelor prin majorarea volumului de informații de încredere este considerată esențială pentru creșterea disponibilității finanțării pentru companiile medii.

Programul de cercetare va dura doi ani și va fi realizat de WOOD & Company, o bancă de investiții specializată pe piețele emergente. Programul este pe deplin aliniat la obiectivele Planului de acțiune al Comisiei Europene privind edificarea unei Uniuni a piețelor de capital, care menționează în mod special îmbunătățirea accesului la finanțare, inclusiv capitalul de risc, în special pentru companiile medii ca unul dintre cele cinci domenii prioritare.

Următoarele companii sunt incluse în program:

  • Gradus AD, Monbat, Sirma Group Holding JSC, Sopharma AD.
  • AD PLASTIK d.d., Arena Hospitality Group d.d., Ilirija Resort, Zagreb Stock Exchange.
  • Macedonia de Nord: Alkaloid AD Skopje, Komercijalna banka AD, NLB Banka AD.
  • Bittnet, Conpet, Patria Bank, Teraplast.
  • Fintel Energija ad.
  • Pozavarovalnica Sava RE.

Patru rapoarte au fost publicate astăzi la lansarea programului, iar celelalte vor fi publicate în lunile ce vor urma. Pe parcursul proiectului vor fi realizate cel puțin cinci rapoarte pentru fiecare companie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri