Profitul net consolidat al Grupului Bursa de Valori București (BVB) s-a majorat cu 10% după primul semestru al acestui an, la 4,24 milioane de lei, 75% fiind generat de segmentul de tranzacţionare al grupului, potrivit rezultatelor financiare.

Veniturile operaţionale ale grupului au consemnat o creştere similară, de 10%, ajungând la 19,58 milioane de lei, în condiţiile în care veniturile din segmentul de tranzacţionare s-au majorat cu 11%, la 11,31 milioane de lei, iar cele aferente segmentului post-tranzacţionare au crescut cu 5%, la 5,15 milioane de lei.

De cealaltă parte, cheltuielile operaţionale consolidate au urcat cu 6%, la 16,04 milioane de lei, în principal ca urmare a avansului cheltuielilor de personal cu 630.000 de lei şi a cheltuielilor cu serviciile prestate de terţi, cu 420.000 de lei.

În aceste condiţii, profitul operaţional consolidat al grupului BVB a consemnat un avans de 38%, la 3,54 milioane de lei.

Potrivit documentului citat, în primul semestru al acestui an, valoarea totală a tranzacţiilor pe toate pieţele, inclusiv ofertele, s-a cifrat la 5,79 miliarde de lei, după un avans de 7%, ca urmare a creşterii valorii ofertelor publice secundare pe piaţa principală de acţiuni cu 300 de milioane de lei.

Valoarea totală a tranzacţiilor pe piaţa reglementată de acţiuni, excluzând ofertele, s-a menţinut la un nivel similar cu cel din S1 2019, respectiv 5,23 miliarde de lei. Tranzacţiile cu acţiuni, excluzând ofertele publice iniţiale şi secundare, reprezintă 84% din total valori tranzacţionate în S1 2020, respectiv 92% în S1 2019.

Activele totale la 30 iunie 2020 au consemnat un declin de 1%, sau 1,65 milioane de lei, faţă de valoarea de la 31 decembrie 2019, până la 215,98 milioane de lei, influenţate de scăderea activelor curente cu un nivel superior creşterii activelor imobilizate.

Datoriile totale ale grupului sunt în principal pe termen scurt, la 30 iunie 2020 însumând 70,02 milioane de lei, în creştere cu 3% faţă de valoarea de la 31 decembrie 2019, în principal ca urmare a creşterii valorii fondului de garantare şi compensare. 49% din datoriile totale sunt reprezentate de dividendele de plată deţinute în numele clienţilor de către Depozitarul Central, în valoare de 34,56 milioane de lei, iar 32% reprezintă fonduri de garantare, compensare şi marjă pentru decontarea tranzacţiilor, în valoare de 22,68 milioane de lei.

Capitalurile proprii, în scădere cu 3% faţă de începutul anului, până la 145,96 milioane de lei, au fost influenţate de distribuirea dividendelor din rezultatul reportat aferent anului 2019 dar şi de achiziţia a 60.369 acţiuni proprii de către BVB în valoare de 1,39 milioane de lei.

"FTSE Russell confirmă că România este pe cale să fie promovată la statul de piaţă emergentă secundară în septembrie 2020. Doua companii listate la BVB, Banca Transilvania şi Nuclearelectrica, sunt aşteptate să facă parte din indicii FTSE pentru pieţe emergente", precizează sursa citată.

Retail jobs

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri