Un broker de retail a luat decizia curajoasă de a renunța complet la orice comision la tranzacționarea de acțiuni și ETF-uri pe piețele externe, pentru un rulaj lunar de până la 100.000 de euro, încurajând astfel accesul oricărui român la piața de capital. Hotărârea companiei a venit ca urmare a solicitărilor multiple venite din partea investitorilor interesați de a cumpăra acțiuni pe piețe externe la costuri cât mai mici, a explicat, pentru wall-street.ro, Irina Cristescu, general manager XTB România.

„În ultimul an, investitorii români ne-au comunicat din ce în ce mai mult dorința lor de a diminua comisionul la tranzacționarea de acțiuni și ETF-uri. În calitate de lider de piață pe segmentul de piețe externe și din poziția de companie pentru care fidelizarea și satisfacția clienților sunt esențiale, am făcut toate eforturile interne pentru a putea implementa această măsură, eliminând comisioanele definitiv. Cu alte cuvinte, XTB a devenit, primul broker cu prezență locală în România care oferă 0% comision la tranzacționarea cu acțiuni cu deținere și ETF-uri cu deținere, pentru un rulaj lunar de până la 100.000 Euro”, spune Irina Cristescu.

Odată cu implementarea acestui beneficiu, XTB devine casa de brokeraj cu una dintre cele mai accesibile și diversificate game de produse financiare de pe piața locală (peste 4.700 de instrumente financiare, potrivite pentru o plajă largă de profiluri de investitori, atât CFD-uri pe Indici, Mărfuri, Acțiuni, ETF-uri, Perechi Valutare și Criptomonede, cât și Acțiuni și ETF-uri cu deținere).

„Consolidarea poziției de lider de piață pe segmentul nostru de activitate, oferirea unei opțiuni de tip one-stop-shop traderilor români și creșterea nivelului de educație financiară în domeniul piețelor de capital prin lărgirea accesului la tranzacționare, sunt alte considerente pentru care am luat această decizie”, a mai explicat directorul XTB.

Accesul facil la această varietate de instrumente printr-un singur click, în aceeași platformă online, le permite acum investitorilor români să pună în aplicare strategii complexe de investiții, să realizeze o diversificare corespunzătoare a portofoliului și un management eficient al riscului, toate acestea putând face diferența între succes și eșec în investiții. Cei interesați pot testa inclusiv cu bani virtuali noua ofertă.

În prezent, XTB oferă comision de 0% pentru peste 2.000 de acțiuni cu deținere, listate la 16 dintre cele mai mari burse la nivel mondial, inclusiv New York Stock Exchange, London Stock Exchange, Bolsa de Madrid, Börse Frankfurt și Warsaw Stock Exchange.

În plus, peste 200 de ETF-uri, inclusiv din domeniul mărfurilor, industriei imobiliare și obligațiunilor, sunt, de asemenea, oferite de XTB cu comision de 0%. Mai mult, XTB poate introduce instrumente noi în ofertă la cererea clienților, dacă acestea îndeplinesc anumite condiții de lichiditate.

Anunțul vine în contextul parteneriatului de imagine pe care XTB l-a realizat cu José Mourinho, unul dintre cei mai performanți manageri de fotbal din lume și de două ori câștigător al UEFA Champions League.

Avertisment cu privire la riscuri: CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 79% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD-urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri