Acțiunile UniCredit sunt în scădere la bursă din cauza incertitudinii din jurul directorului general

Acţiunile grupului bancar italian UniCredit au înregistrat scăderi importante la bursă, după apariţia unor informaţii referitoare la existenţa unor discuţii informale în cadrul Consiliului de Administraţie cu privire la guvernanţa băncii italiene, precum şi cu privire la viitorul directorului general, Jean-Pierre Mustier, transmite Agerpres.

La scurt timp după debutul tranzacţiilor la bursa de la Milano, titlurile UniCredit erau în scădere cu 4,23%, până la 8,70 euro.

Chiar dacă actualul mandat al lui Jean Pierre Mustier se încheie în primăvara lui 2021, mai multe surse au declarat că există divergenţe crescute între directorul general francez şi Consiliul de Administraţie de la UniCredit cu privire la strategia celei mai mari bănci italiene. Potrivit surselor, tensiunile între Jean Pierre Mustier şi Consiliul de Administraţie se concentrează pe o eventuală ofertă de preluare a băncii italiene Monte dei Paschi di Siena, precum şi pe un proiect privind divizarea activelor italiene şi a celor din străinătate ale UniCredit.

Sub conducerea lui Jean-Pierre Mustier, numit în postul de CEO în 2016, UniCredit şi-a redus datoriile şi a reuşit să strângă lichidităţi prin vânzarea unor active în valoare de peste 25 de miliarde de euro. În prezent, directorul general vrea să crească remuneraţia pentru acţionarii UniCredit, însă această strategie se loveşte de o interdicţie temporară vizând plata dividendelor în contextul pandemiei de coronavirus.

Sursele citate de Reuters susţin că UniCredit lucrează împreună cu Goldman Sachs şi JPMorgan la un plan strategic pe care conducerea băncii italiene intenţionează să îl dezvăluie în trimestrul al doilea al anului următor.

Citeste si:
Black Friday la bănci și IFN-uri: costuri zero pe viață și reduceri...
Cum arată Black Friday la...

Grupul UniCredit este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri