Ministerului Finanțelor Publice a vândut o emisiune de euroobligațiuni în două tranșe care a atras de pe piețele internaționale 2,5 miliarde de euro.

Tranzacția a fost asistată de casa de avocatură Filip & Company alături de Linklaters.

Prima tranșă în valoare de 1,5 miliarde de euro are o maturitate de 20 ani și un cupon de 2,65% pe an, în timp ce cea de-a doua tranșă, în valoare de 1 miliard de euro, are o maturitate de 9 ani și un cupon de 1,46% pe an.

„Un obiectiv fundamental atât al sectorului privat cât și al entităților suverane în contextul pandemiei este asigurarea de rezerve de lichiditate pentru a face față provocărilor acestei perioade și a putea lua măsuri de relansare și redresare. România se află în categoria economiilor emergente mature, a căror datorie este finanţată pe piaţa liberă pe maturităţi lungi, semn al creşterii încrederii investitorilor în fundamentele şi perspectivele economiei româneşti”, a declarat Alexandru Bîrsan, partener Filip & Company.

Echipa Filip & Company care a asistat Ministerul Finanțelor Publice în acest proiect a fost formată în principal din Alexandru Bîrsan (partener), Monica Stătescu (counsel) şi Andreea Bănică (associate).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri