Acţiunile Tesla au urcat pe Bursa de pe Wall Street la un nivel record, capitalizarea de piaţă a producătorului de vehicule electrice depăşind-o pentru prima dată pe cea a Facebook, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Acţiunile companiei conduse de miliardarul Elon Musk au crescut la finalul sesiunii de joi cu aproape 8%, la 816 dolari, astfel încât capitalizarea sa de piaţă a urcat la 774 miliarde de dolari, în timp ce capitalizarea de piaţă a Facebook s-a situat la 765 miliarde de dolari, după ce titlurile au crescut cu aproximativ 2%, arată datele Refinitiv. Tesla a devenit a cincea cea mai valoroasă companie de pe Wall Street, în urma Alphabet, firma mamă a Google.

Cu o creştere a acţiunilor de peste 700% în ultimele 12 luni, producătorul de vehicule electrice a devenit cea mai valoroasă companie auto din lume, chiar dacă producţia sa reprezintă doar o fracţiune faţă de cea a rivalilor, cum ar fi Toyota Motor, Volkswagen şi General Motors (GM).

Bloomberg a anunţat că fondatorul Tesla, Elon Musk a devenit joi cel mai bogat de pe planetă, după ce l-a depăşit pe fondatorul Amazon, Jeff Bezos. După creşterea înregistrată joi de acţiunile Tesla, averea lui Elon Musk a ajuns la 188,5 miliarde de dolari, cu 1,5 miliarde mai mult decât cea a lui Jeff Bezos, care deţinea titlul de cel mai bogat om din lume începând din luna octombrie 2017.

Analiştii se aşteaptă ca Tesla să raporteze pentru 2020 profituri nete de 1,2 miliarde de dolari, în timp ce GM şi Facebook ar urma să anunţe profituri nete de 5,8 miliarde de dolari şi, respectiv, 27,1 miliarde de dolari, conform datelor Refinitiv.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri