Acțiunile companiei Firebyte Games, simbol FRB, vor debuta marți 6 aprilie 2021, la tranzacționare pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

Firebyte Games este primul studio de jocuri pentru dispozitive mobile din România, care a ales să facă pasul listării la Bursă, după ce în luna februarie a derulat și încheiat cu succes un plasament privat, titlurile fiind suprasubscrise de 3,6 ori.

Capitalizarea estimată a companiei determinată în baza prețului acțiunii oferite în cadrul plasamentului privat se ridică la aproximativ 4 milioane de euro.

Încă de la înființare, compania și-a stabilit ca obiectiv pe termen mediu și lung să ajungă un studio de jocuri important și recunoscut la nivel global, atât în zona de dezvoltare cât și de publicare a jocurilor realizate pentru dispozitive mobile.

În cei trei ani de activitate, compania a investit semnificativ în dezvoltarea personalului, gestionarea și colectarea datelor, precum și îmbunătățirea proceselor de monitorizare și gestionare a proiectelor de către conducerea executivă. Firebyte Games a dezvoltat 45 jocuri sau prototipuri de jocuri pentru dispozitive mobile, majoritatea fiind de tipul Hypercasual în cadrul parteneriatelor de tip „revenue-share”.

Compania și-a propus planuri de dezvoltare pe cele două linii de business :

  • Dezvoltarea de jocuri în colaborare cu parteneri externi, prin acorduri de tip “revenue-share”
  • Dezvoltarea și publicarea de jocuri de tip casual în regim propriu.

“Trăim vremuri extraordinare. Tehnologia de azi ne permite să interacționăm într-un mod distractiv și plăcut. Depinde doar de noi să alegem să facem asta. Activăm într-o piață globală în plină expansiune, ratele de creștere medii înregistrate în ultimii 5 ani fiind de peste 14%, dinamică care probabil va continua și în perioada următoare. Sunt convins de faptul că decizia listării companiei la Bursa de Valori București a fost cea mai potrivită pentru ca obiectivele noastre să poată fi atinse într-un termen cât mai scurt”, a declarat, într-un comunicat de presă, Ovidiu Stegaru, CEO-ul Firebyte Games.

Pentru următoarele 12 luni compania își propune extinderea echipelor de dezvoltare angrenate în parteneriatele de tip share-revenue prin creșterea numărului acestora de la 6 în prezent la 20.

Sursa foto: Firebyte Games

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri