Raiffeisen Asset Management (RAM) a depășit o avere administrată de 6 miliarde de lei la finalul lunii august 2021, aceasta fiind cea mai mare valoare a activelor din România. RAM devine astfel cel mai mare administrator de fonduri deschise de investiții local.

Compania de administrare a investițiilor, subsidiară a Raiffeisen Bank România, are în prezent o cotă de peste 23% din piața locală a fondurilor deschise de investiții.

Activele administrate de Raiffeisen Asset Management au crescut cu peste 800 milioane de lei față de finalul anului trecut. Cel mai rapid ritm de creștere a activelor a fost înregistrat de fondurile de acțiuni și cele mixte (cu componentă de acțiuni), care însumează în prezent peste 1 miliard de lei. Totodată, numărul total al clienților care investesc în fondurile administrate de Raiffeisen Asset Management a crescut cu peste 12% de la începutul acestui an, ajungând în prezent la aproape 42.000.

Politicile fiscale și monetare implementate la nivel local și global în cursului anului trecut cu scopul de a stopa efectele negative ale pandemiei au generat presiuni inflaționiste și, în același timp, au sprijinit creșterea burselor de acțiuni. Acest context de piață din ultimele 12-15 luni a favorizat evoluția fondurilor de acțiuni.

Fondul de acțiuni locale, Raiffeisen România Dividend, a înregistrat de la începutul acestui an un randament de 31.6%, în timp ce valoarea activelor sale a depășit pragul de 200 milioane de lei. În același timp, fondul de acțiuni internaționale, Raiffeisen Global Equtiy, lansat în prima parte a anului trecut, a obținut un randament de 12.8% de la începutul anului, iar activele sale au depășit 30 de milioane de euro.

“Pandemia ne-a schimbat viața și a adus noi provocări legate de modul în care ne gestionăm banii. Trecem printr-o perioada cu inflație ridicată și presiuni asupra cursului de schimb, inamicii economiilor noastre. Creșterea susținută a investițiilor în fondurile cu componentă de acțiuni, confirmă că acestea reprezintă o opțiune potrivită contextului în care ne aflăm. Important este că avem soluții și mă bucur că o mare parte din clienții noștri au apelat la ele”, a spus Răzvan Szilagyi (foto), Președinte și CEO Raiffeisen Asset Management.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri