Valoarea indicelui BET, indicele principal al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a crescut cu 33,2% în acest an şi a încheiat ultima zi de tranzacţionare a anului cu 13.061,32 puncte, aproape de maximul istoric atins cu o zi înainte.

"BET, principalul indice al BVB, încheie anul peste pragul psihologic de 13.000 de puncte, în imediata apropiere a precedentului maxim istoric atins la finalul şedinţei de miercuri, de 13.068,03 puncte. Astfel, BET încheie anul 2021 cu o creştere de 33,2%, iar dacă adăugăm şi dividendele distribuite de companiile din componenţa sa avansul este de 40%, fiind reflectat de indicele BET-TR", notează Bursa de Valori Bucureşti.

BVB a închis joi ultima şedinţă de tranzacţionare a anului cu majoritatea indicilor în scădere şi cu tranzacţii în valoare de 51,495 milioane de lei (10,4 milioane de euro).

Indicele principal BET s-a depreciat cu 0,05%, până la valoarea de 13.061,32 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a înregistrat un declin similar.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a apreciat cu 0,02%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis în creştere cu 0,5%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa în scădere cu 0,16%, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, a fost pe minus cu 0,13%.

Indice BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, a urcat cu 0,33%.

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Nuclearelectrica, cu 4,95 milioane de lei, urmate de cele ale Băncii Transilvania, care au generat schimburi în valoare de 4,64 milioane de lei, şi de titlurile Romgaz - 3,95 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Electroaparataj, care s-au apreciat cu 14,29%, urmate de cele ale VES SA (+14%) şi de titlurile Casa de Bucovina - Club de Munte (+9,5%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile Romcab (-14,71%), Condmag (-13,64%) şi Comelf (-13,46%).

Sursa foto: BVB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri