Compania de tehnică dentară Dr. Fischer Dental s-a listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul bursier DENT. Debutul la Bursă are loc după derularea unui plasament privat prin care compania a atras de la investitori 5,1 milioane de lei, fonduri destinate extinderii pe plan național și internațional.

„Piața AeRO începe să devină locul predilect de finanțare al antreprenorilor români, lucru care ne onorează. Dr. Fischer Dental este a patra companie care sună clopoțelul Bursei de la începutul anului, la care se adaugă alte două companii care au listat obligațiuni. Prin această nouă listare, investitorii din piața de capital au acces la un nou jucător din piața serviciilor medicale”, a declarat, într-un comunicat de presă, Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

„Dr. Fischer Dental este lider pe piața serviciilor de tehnică dentară din România, iar prin finanțarea obținută pe piața de capital putem să ne consolidăm poziția pe plan local, ducând serviciile noastre în orașe mai mici, unde cererea este slab acoperită. Pe de altă parte, am început extinderea pe plan internațional, deschizând un laborator în Germania, ceea ce ne va crește numărul de oportunități pe care le putem valorifica pe această piață”, a declarat Dr. Antoaneta Fischer, Fondator și Președinte al Consiliului de Administrație, Dr. Fischer Dental.

Retail jobs

Dr. Fischer Dental a derulat un plasament privat de acțiuni în noiembrie 2021 prin care compania a vândut către 78 de investitori un număr de 900.936 acțiuni, la un preț de 5,7 lei per acțiune. Plasamentul privat și listarea acțiunilor au fost realizate cu sprijinul TradeVille.

Dr. Fischer Dental a fost înființată sub forma unui laborator de tehnică dentară în 1995 de către dr. Antoaneta Fischer și dr. Peter Paul Fischer, o familie de medici stomatologi care avea la acea dată experiență de muncă bazată pe activitatea desfășurată în Berlin și Dusseldorf. Sub numele actual, compania funcționează în București din 2014. Dr. Fischer Dental este specializată în producția de lucrări protetice dentare, precum coroane dentare, punți dentare, proteze dentare, aparate ortodontice, fațete dentare. Principalii clienți ai Grupului sunt cabinetele stomatologice și alte laboratoare de tehnică dentară, atât din străinătate - Germania, Italia, Franța, Belgia, Olanda, Suedia, Elveția, Canada și Israel, cât și din România. Emitentul deține integral pachetele de părți sociale ale Dr. Fischer Digital Lab, SDS SRL înființate în România și Dr. Fischer Dental GmbH, înființată recent în Dusseldorf, Germania.

Citeste si:
Distribuitorul de materiale de construcții Sipex vine pe bursă
Sipex, unul dintre cei mai...

Cifra de afaceri a Grupului a fost în 2021 de 10,4 milioane de lei. Dintre acestea, 99,9% din venituri au provenit din vânzarea de lucrări protetice, iar cifra de afaceri realizată de Emitent a fost de 9,8 milioane de lei. La nivel de Grup, numărul total de angajați a fost de 77 persoane, la sfârșitul anului 2021.

Sursa foto: BVB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri