Goldman Sachs Group, Inc. ajunge și pe piața românească a serviciilor financiare după ce a anunțat finalizarea achiziției NN Investment Partners de la NN Group N.V. pentru 1,7 miliarde euro.

„NN Investment Partners va fi integrat în Goldman Sachs Asset Management, cei peste 900 de angajați ai companiei alăturându-se Goldman Sachs, în timp ce Țările de Jos (Olanda) va deveni o locație importantă în afacerile europene ale Goldman Sachs și un centru de excelență pentru sustenabilitatea investițiilor pe piețele publice”, se arată într-un anunț oficial al companiei americane.

Potrivit sursei citate, achiziția ridică activele Goldman Sachs la o valoare de aproximativ 2,8 trilioane de dolari și își consolidează poziția de top cinci administratori de active la nivel global, cu francize de vârf în instrumente cu venit fix, lichidități, acțiuni, alternative și gestionarea activelor de asigurări.

De asemenea, în urma acestei tranzacții activele europene ale Goldman Sachs cumulează 600 de miliarde de dolari.

Combinația ne consolidează și mai mult platforma și oferă o gamă extinsă de produse și servicii dedicate clienților la nivel global, reunind cele mai bune dintre ambele organizații pentru a oferi soluții de investiții la scară, în toate clasele de active.

Această achiziție avansează angajamentul nostru de a pune sustenabilitatea în centrul platformei noastre de investiții. Adaugă amploare francizei noastre de clienți europeni și ne întărește poziția de lider în gestionarea activelor de asigurări”, a declarat, într-un comunicat de presă, David Solomon, președinte și director executiv al Goldman Sachs.

Ca parte a tranzacției, Goldman Sachs Asset Management a încheiat un acord de parteneriat strategic pe termen lung cu NN Group pentru a gestiona un portofoliu de active de aproximativ 180 de miliarde de dolari, reflectând puterea capacităților globale de gestionare a activelor de asigurări și a francizei alternative ale companiei.

Parteneriatul consolidează, de asemenea, poziția Goldman Sachs Asset Management ca unul dintre cei mai mari administratori de active de asigurări neafiliați la nivel global, cu peste 550 de miliarde de dolari în active în portofoliu, iar achiziția va oferi o bază pentru creșterea în continuare a afacerii europene de management fiduciar a companiei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri