Clubul de fotbal Dinamo București a fost vândut, anunțul oficial urmând să fie făcut în această seară, potrivit unor surse apropiate tranzacției. Noul proprietar este Red&White 2022 Management, o firmă deținută de Andrei Nicolescu și Eugen Voicu, unul dintre cei mai puternici investitori de pe Bursa de Valori București și care deține afaceri și în domeniul imobiliar.

Eugen Voicu (foto jos) este fondatorul Certinvest, unul dintre cei mai mari administratori independenți de fonduri mutuale din piața de capital românească. Voicu are investiții și în imobiliare, cel mai recent proiect al acestuia fiind holdingul Meta Estate Trust. Compania a fost listată la bursă anul trecut.

Sursa Foto: Meta Estate Trust

Andrei Nicolescu a ocupat poziția de vicepreședinte al clubului Rapid în perioada în care echipa a promovat din diviza a IV-a în prima ligă a fotbalului românesc.

Cei doi controlează împreună Red&White 2022 Management, în proporție de 40%, respectiv 60%.

Dinamo București este deținută în proporție de 72,8% de către Dorin Șerdean (prin intermediul firmei Lotus Perfect Products), în vreme ce suporterii controlează 20% prin Asociația „Peluza Cătălin Hîldan” (APCH).

Voicu și Nicolescu vor cumpăra pachetul deținut de Șerdean, precum și o parte din acțiunile suporterilor.

Dinamo București este unul dintre cluburile de tradiție ale fotbalului românesc. Anul trecut, echipa a retrogradat pentru prima dată în istoria de 74 de ani. Echipa se află acum pe locul opt în Liga a doua.

Sursa foto: Shutterstock / Mircea Moira

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri