Agricover Holding, un grup de companii cu afaceri în agricultură, a convocat acționarii în vederea majorării capitalului social cu 45 mil. lei, o parte din acțiuni urmând să fie listate la bursă printr-o ofertă publică.

Astfel, board-ul Agricover cere acționarilo ”Aprobarea majorării capitalului social al Societății cu o suma maximă de 45.000.000 lei de la valoarea curentă de 189.067.106 lei la valoarea maximă de 234.067.106 lei, prin emisiunea unui număr maxim de 450.000.000 acțiuni noi, ordinare, nominative, emise în formă dematerializată, fiecare având o valoare nominală de 0,10 lei/acțiune și aprobarea oferirii unui număr maxim de acțiuni noi emise de Societate și stabilit de către Consiliul de Administrație spre subscriere, după cum urmează: (a) în România, printr-o oferta publică de acțiuni, în baza unui prospect de oferta publică și admitere la tranzacționare, care va fi aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară și (b) în alte state din cadrul Spațiului Economic European, altele decât România, prin oferte către anumite categorii de investitori, exceptate de la obligația publicării unui prospect de ofertă / admitere la tranzacționare și, în fiecare caz, prin tranzacții offshore în temeiul Regulamentului S din Actul privind Valorile Mobiliare din Statele Unite ale Americii”.

Agricover a înregistrat un profit din exploatare de 117 mil. lei în 2021 (+36% y/y), în vreme ce afacerile companiei au urcat cu 50%, la 1,7 mld. lei.

În 2021, compania a listat o emisiune de obligațiuni în valoare de 40 mil. euro, cu maturitate de cinci ani și dobândă anuală de 3,5%, la acea dată fiind cea mai mare emisiune de obligațiuni corporative a unei companii antreprenoriale românești la BVB.

Agricover este controlată de antreprenorul Jabbar Kanani.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri