Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere pe toţi indicii şedinţa de tranzacţionare de joi, iar valoarea schimburilor s-a situat la 35,05 milioane de lei (7,07 milioane de euro).

Indicele principal BET s-a depreciat cu 0,68%, până la 12.183,68 puncte, în timp ce BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a consemnat o scădere cu 0,67%, conform Agerpres.ro.

În acelaşi timp, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a înregistrat o depreciere de 0,56%, iar indicele SIF-urilor, BET-FI, a scăzut cu 0,17%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a închis şedinţa în scădere cu 0,38%, în timp ce BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, a consemnat o depreciere de 0,48%.

Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, a închis în scădere cu 0,73%.

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Băncii Transilvania, cu 14,42 milioane de lei, urmate de titlurile One United Properties, care au generat schimburi în valoare de 3,69 milioane de lei, şi de cele ale Nuclearelectrica, cu 3,6 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Societatea de Construcţii Napoca (+14,55%), Electroargeş (+5,11%) şi Romcab (+4,47%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile Conted (-12,78%), SIF Hoteluri (-10,73%) şi Transilvania Broker de Asigurare (-7,27%).

Sursa foto: BVB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri