Clienții Revolut din România vor putea investi în obligațiuni guvernamentale și corporate pentru care se acordă randamente brute anuale fixe de până la 5,5%. Obligațiunile constituie un start potrivit în domeniul investițiilor, în condițiile în care oferă stabilitate și sunt o bună ocazie de diversificare a portofoliului de investiții.

Revolut deschide accesul clienților din piața locală la un produs nou de investiții - obligațiunile guvernamentale și corporate, oferit de entitatea lituaniană Revolut Securities Europe UAB.

Obligațiunile emise de state sau de companii private pot fi un start potrivit pentru cei care nu vor să își asume riscuri prea mari și își doresc un portofoliu divers. Evaluările bune de credit și protecția împotriva inflației contribuie și mai mult la atractivitatea lor pentru investitorii care caută stabilitate și randamente potențial de încredere. Atât guvernele, cât și corporațiile folosesc obligațiunile ca modalitate de a strânge capital, oferind investitorilor șansa de a da cu împrumut bani acestor entități, în schimbul plății periodice a dobânzii și cu rambursarea sumei principalului.

Există diferite tipuri de obligațiuni care oferă niveluri diverse de risc și care necesită o evaluare corespunzătoare, de aceea câștigurile aduse de obligațiuni reprezintă și o modalitate de protecție de o eventuală recesiune economică.

Obligațiuni de la Revolut: Suma minimă care poate fi investită este de 100 de euro

Pentru momentul lansării, produsul propus de Revolut face posibilă tranzacționarea a aproape 40 de obligațiuni corporate și guvernamentale și lista se va extinde în perioada următoare. Suma minimă care poate fi investită este de 100 de euro, cu o taxă fixă/ tranzacție de 0,25% (cel puțin 1 euro). Se pot aplica și alte taxe sau comisioane.

Acesta este un pas mai departe făcut de Revolut în misiunea sa de a construi una dintre cele mai accesibile platforme de investiții all-in-one, cu o diversitate de instrumente potrivite atât pentru începători, cât și pentru experți. Utilizatorii pot investi în peste 2.800 de acțiuni ale companiilor listate pe bursele americane și din UE, mai mult de 500 de fonduri tranzacționate la bursă (ETF-uri) și își pot accesa în timp real investițiile, pentru a urmări evoluția acestora sau pentru a se informa din știrile bursiere disponibile în aplicație.

Tot de anul acesta, Revolut a eliminat taxa de custodie de 0,12% din valoarea de piață anuală a activelor deținute de un client, care se aplica anterior pentru deținerile în aplicație în secțiunea Tranzacționare ale clienților din Regatul Unit sau din Spațiul Economic European (SEE). În cele două arii, serviciile de tranzacționare sunt oferite de Revolut Trading Ltd și, respectiv, de entitatea lituaniană Revolut Securities Europe UAB.

„Continuăm extinderea ofertei de investiții Revolut cu obligațiuni, o modalitate adecvată de a diversifica portofoliul de investiții, de a proteja fondurile investite împotriva incertitudinii și de a genera un venit fix. Cu randamente potențiale mai mari și beneficii de diversificare, obligațiunile oferă o alternativă convingătoare pentru investitorii care doresc să își construiască viitoarea bunăstare, optimizându-și capitalul”, a declarat Rolandas Juteika, Head of Wealth & Trading (SEE).

Românii au un apetit scăzut pentru risc: nu investesc mai mult de 100 de euro în produsele mai riscante

Potrivit unui studiu realizat de Dynata pentru Revolut, 32% dintre respondenții români au declarat că au o toleranță redusă la risc, ceea ce îi face să se poziționeze printre europenii prudenți, care preferă investițiile mai sigure. În privința preferinței pentru instrumente investiționale cu risc scăzut, croații (38%) se află pe prima poziție și pe locul al doilea portughezii (34%), cu valori superioare mediei europene care este de 29%.

Același studiu a arătat că 23% dintre respondenții români preferă un risc moderat și de aceea înclină spre diversificarea portofoliilor, în timp ce 12% dintre respondenți arată un comportament investițional mai curajos și acceptă instrumente mai riscante. Doar bulgarii, cu 18%, sunt mai deschiși față de investițiile cu grad ridicat de risc decât românii, iar după români se poziționează slovacii cu 10%.

Românii se numără printre europenii care se declară mai interesați decât restul respondenților din studiu de investițiile pe piețele de capital și în instrumente precum bondurile, ETF-urile etc., în condițiile în care media la nivel european este de 59%, iar în România 67%.

Același studiu ne arată că sumele investite sunt mai mici în cazul respondenților din România față de cei din Europa. Dacă ponderea celor care investesc sub 100 de euro pe lună este de 22% la nivel european, în cazul românilor, procentul urcă la 29%. Între 100 și 250 de euro pe lună spun că investesc 21% dintre respondenții români, între 250 și 500 de euro - 6%, iar între 500-1.000 de euro pe lună, 4% dintre respondenți.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri