27 Martie 2008

Transgaz inlocuieste Turbomecanica in componenta BET

Actiunile Transgaz Medias (TGN) au intrat in componenta indicelui general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), BET, inlocuind titlurile Turbomecanica (TBM), potrivit deciziei din 25 martie a comitetului indicilor BVB.

Transgaz Medias (TGN) are 11,77 milioane actiuni, din care un sfert sunt tranzactionate liber pe piata bursiera (factor de free-float de 0,25).

In acelasi timp, comitetul indicilor BVB a decis sa mentina componenta indicelui celor cinci societati de investitii financiare, BET-FI.

In schimb indicele compozit al pietei, BET-C, a fost modificat prin includerea titlurilor Transgaz (TGN) si ale Dafora Medias (DAFR). Actiunile Dafora Medias au debutat in 28 februarie la tranzactionare la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti, in urma transferului de pe piata Rasdaq.

Factorul de reprezentare, care arata ponderea actiunilor in componenta indicilor BET, BET-FI si BET-C, va fi calculat de catre BVB pe baza preturilor de inchidere din sedinta de tranzactionare de joi, 27 martie 2008, potrivit comunicatului Bursei.



Citeste si