24 Iunie 2008

Actiunile pentru fidelizarea angajatilor Erste Bank, la tranzactionare

Actiunile emise de Erste Bank in 27 mai, in cadrul unui program de fidelizare a angajatilor, au intrat la tranzactionare de ieri pe bursele din Viena, Praga si Bucuresti, a anuntat banca austriaca.

Cele 722.918 actiuni au fost emise in cadrul programelor Employee Share Ownership (ESOP) si Management Stock Option (MSOP) si au ridicat numarul total de actiuni Erste Bank la 317,01 milioane de titluri.

Angajatii care au dobandit actiuni in cadrul celor doua programe sunt obligati sa nu le vanda pentru o perioada de cel putin un an.

Erste Bank a obtinut anul trecut un profit net de 1,174 miliarde euro, dupa o performanta record in al patrulea trimestru, cand banca a inregistrat un profit net de 336,8 milioane euro.

Titlurile Erste Bank sunt listate la bursele din Viena, Praga si la categoria Internationala a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul EBS.

Valoarea de piata a bancii austriece se ridica la 49,34 miliarde lei (13,44 miliarde euro), potrivit cotatiei de 156 lei/actiune, stabilita in sedinta de vineri a Bursei de Valori Bucuresti.



Citeste si