2 Octombrie 2008

Bursele europene deschid indecis

Bursele europene au avut evolutii diferite in deschiderea sedintei de joi, cand pietele din Paris si Londra au debutat in usoara urcare, dupa adoptarea planului de salvare a sistemului bancar american, in timp ce bursa din Frankfurt a deschis pe rosu, scrie AFP, citat de NewsIn.

Indicele CAC 40, care urcase miercuri cu 0,56% pe bursa din Paris, a debutat joi in urcare cu 0,21%, la 4.063,26 puncte. Paradoxal, traderii estimau cu 40 de minute inainte de deschiderea sedintei ca bursa franceza va deschide pe rosu, cotatia contractele la termen din cadrul indicelui CAC 40 inregistrand o scadere de 0,39%. La randul sau, indicele londonez Footsie a debutat in crestere cu 0,08%, la 4.963,47 puncte.

Totusi, indicele DAX a deschis sedinta intr-o nota negativa, scazand cu 0,21%, la 5.794,10 puncte, in deschiderea sedintei de tranzactionare de la Frankfurt.

In Asia, titlurile marilor companii s-au depreciat, in ciuda aprobarii planului de salvare a sectorului bancar american, de catre Senatul SUA. Indicele MSCI, al actiunilor listate la bursele din zona Asia-Pacific, a scazut cu 0,7%, dupa ce urcase putin, imediat dupa votul pozitiv acordat de Senat. In Japonia, indicele Nikkei a coborat cu 1,1%.

Cotatia actiunilor listate pe bursa din Coreea de Sud a inregistrat cea mai mare cadere, de 1,4%, in timp ce pe pietele din Australia, Hong Kong si Taiwan s-au inregistrat scaderi sub 1%.



Citeste si