13 Ianuarie 2009

Cel mai mare deal din piata de brokeraj americana?



Banca de investitii Citigroup ar putea castiga 10 miliarde de dolari in urma vanzarii unitatii sale de brokeraj, Smith Barney, catre Morgan Stanley, intr-o incercare de a restabili rezultatele financiare in 2009, informeaza Bloomberg.

Castigul de circa 5-6 miliarde de dolari dupa taxe va intra in capitalul bancii de investitii, pentru a amortiza cele mai mari pierderi in istoria bancii, in urma carora Citigroup a avut nevoie de 45 miliarde de dolari din partea Guvernului american in 2008.

Discutiile legate de un joint-venture in valoare de 20 miliarde de dolari intre Smith Barney si unitatea de brokeraj a Morgan Stanley au avansat in acest weekend, concluziile finale urmand a fi facute publice la mijlocul acestei saptamani, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Morgan Stanley a anuntat ca este dispusa sa plateasca intre 2 si 3 miliarde de dolari pentru a obtine 51% in cadrul companiei cu capital mixt.

Nouacompanie, care s-ar putea numi Morgan Stanley Smith Barney, va avea circa 22.000 de brokeri, depasind reteaua de profesionisti pe care Bank of America datorita preluarii Merrill Lynch & Co de la 1 ianuarie.



Citeste si