13 Martie 2009

Angajatii Broker Cluj au creat primul sindicat al brokerilor



Directori de sucursale si salariati ai societatii de servicii de investitii financiare (SSIF) Broker Cluj au aprobat, ieri, statutul si au votat conducerea primului sindicat de acest gen din Romania. Organizatia este contestata insa de unul dintre angajati, care sustine ca a fost constituita in interesul directorului societatii, Petru Prunea, scrie cotidianul Ziua de Cluj.
La inceputul lunii, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a respins ca neintemeiata contestatia Broker Cluj legata de suspendarea activitatii si a tranzactiilor cu actiuni ale casei de brokeraj pentru doua saptamani.

La sfarsitul lunii ianuarie, arbitrul pietei de capital a suspendat pentru doua saptamani autorizatia de functionare a Broker Cluj (BRK) si actiunile casei de brokeraj, in urma unor nerguli descoperite la sucursala din Deva a companiei.

80 de parti vatamate din judetul Hunedoara si din tara au depus plangeri penale impotriva i directoarei sucursalei din Deva a Broker Cluj, Adriana Constantin, persoanele reclamand un prejudiciu de peste 4 milioane de lei noi (941.000 de euro).

In februarie, CNVM a anunta ca in continuare investigatiilor efectuate cu activitatea singurtei case de brokeraj listata la Bursa de Valori Bucuresti a decis suspendarea autorizatiei de functionare a sediului secundar din Baia Mare.



Citeste si