27 Martie 2009

CNVM vrea ca bursele sa-si anunte modificarile programului cu 15 zile inainte



Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a anuntat ca modificarea orarului de tranzactionare al unei pietei reglementate urmeaza a fi supus avizarii de catre arbitrul pietei de capital cu cel putin 15 zile lucratoare inainte intrarii in vigoare.
Decizia vine pe fondul hotararii de a prelungi programul de tranzactionare cu 45 de minute de catre administratorii Bursei din Sibiu, pana la ora 18.00, incepand din data de 30 martie.

Conducerea Bursei din Sibiu a anuntat in data de 20 martie ca prelungirea programului de tranzactionare a fost aprobata in urma deciziei luate in consiliul de administratie.

Noul orar va functiona in cadrul unui program pilot de trei luni, urmand ca dupa incheierea acestuia sa devina unul permanent in functie de rezultatele obtinute, informeaza un comunicat remis de Sibex.

“Prin aceasta masura vizam cresterea lichiditatii, pe fondul tranzactionarii in paralel cu bursa americana pe un interval orar mai lung, stiut fiind ca participantii de pe piata Sibex urmaresc atent evolutia NYSE”, a declarat Teodor Ancuta (foto), presedintele Bursei din Sibiu, .

In prezent, programul de tranzactionare al pietei din Sibiu este de sapte ore si jumatate, de la 9:45 la 17:15. Din 30 martie, in intervalul 9:15-9:45 se va derula predeschiderea sedintei, iar de la 9:45, pana la 18, sesiunea propriu-zisa de tranzactionare.




Citeste si