7 Aprilie 2009

BVB ar putea transfera pe Rasdaq actiunile de la categoria "Nelistate"



Conducerea Bursei de Valori Bucuresti intentioneaza sa mute pe piata Rasdaq actiunile tranzactionate in prezent la categoria "Nelistate" a pietei reglementate, a declarat presedintele BVB, Stere Farmache.
"Proiectul de reorganizare a pietei Rasdaq include atat aceasta masura de transferare a actiunilor de la «Nelistate» pe piata Rasdaq, cat si admiterea la tranzactionare pe piata reglementata a 271 de societati de pe Rasdaq", a spus Stere Farmache, citat de NewsIn.

In prezent, la categoria "Nelistate" a pietei reglementate sunt tranzactionate actiunile a 31 de companii care nu mai indeplinesc cerintele de performanta sau lichiditate impuse de BVB pentru mentinerea la tranzactionate pe celelalte trei categorii.

La inceputul lunii trecute, BVB a inaintat o cerere Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru a aproba un proiect de admitere la tranzactionare pe piata reglementata a 271 de societati listate pe piata Rasdaq, pentru o perioada de 9 luni. In prezent, BVB asteapta un raspuns din partea CNVM cu privire la acest proiect.



Citeste si