24 Aprilie 2009

SIF Banat-Crisana suspenda drepturile de vot detinute de un grup de actionari din Cipru



Conducerea SIF Banat-Crisana (SIF1) a mai suspendat drepturile de vot aferente unui pachet de 2,48% din titlurile detinute de un grup de actionari din Cipru, care se presupune ca actioneaza in mod concertat, potrivit unui anunt publicat de societatea de investitii.
De asemenea, SIF Banat-Crisana a mai suspendat drepturile de vot pentru 16,5% din actiunile detinute de un grup de actionari care este presupus ca actioneaza in mod concertat cu Banca Transilvania, precum si 1,06% din drepturile de vot aferente capitalului detinut de Catalin Chelu si mai multe persoane prezumate ca actioneaza concertat cu acesta.

Totodata, fondul de investitii Broadhurst Investment va avea 0,189% din drepturile de vot suspendate, pentru ca depaseste pragul legal de 1% din capitalul social al SIF-ului, potrivit NewsIn.

Actionarii SIF Banat-Crisana urmeaza sa se intalneasca vineri pentru a-si alege membrii consiliului de administratie care vor conduce societate in urmatorii patru ani.

Mai multi oameni de afaceri importanti si-au depus candidaturile pentru un loc in consiliul de administratie al SIF Banat-Crisana, printre ei aflandu-se si Horia Ciorcila - presedintele Bancii Transilvania. Ceilalti sunt Doru Lionachescu, directorul bancii de investitii Capital Partners, Alexandru Parvulescu - presedintele Romenergo, Octavian Radu - proprietar al grupului de firme RTC, si actualul presedinte al SIF1 - Ioan Cuzman.

Totodata, in cazul in care actionarii vor fi de acord, societatea ar putea folosi 83% din profitul aferent anului trecut sub forma de surse proprii de finantare si doar 17% pentru dividende, adica 16,46 milioane lei.

Titlurile SIF Banat-Crisana se tranzactioneaza la prima categorie a BVB, sub simbolul SIF1. Compania are un capital social de 54,88 milioane lei, divizat in 548,85 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Ultima cotatie a titlurilor SIF1 a fost de 0,84 lei, stabilita in sedinta de ieri a Bursei, ceea ce corespunde unei capitalizari de 461,03 milioane lei (108,73 milioane euro).




Citeste si