13 Mai 2009

Profitul Deutsche Borse s-a redus cu 32% in T1



Operatorul bursier din Germania Deutsche Borse a raportat un profit trimestrial de 206 milioane euro, in scadere cu 32% fata de perioada similara a anului trecut, pe fondul reducerii tranzactiilor pe platformele sale de tranzactionare, informeaza Wall Street Journal.
Totusi, rezultatele au depasit estimarile analistilor ce se cifrau in jurul valorii de 192 milioane euro. In primul trimestru din 2008, bursa a obtinut un profit de 304,2 milioane euro.

Veniturile in primele luni ale anului au scazut cu 16% la 539,8 milioane euro, de la 644,5 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut. Desi bursa nu a oferit detalii despre profitul estimat in 2009, a anuntat ca planuieste sa ofere un dividend de 2,10 euro/actiune pentru rezultatul financiar din 2008.

Compania, care opereaza principala bursa de valori a Germania, dar si operatorul Eurex de contracte futures si options, a declarat ca a observat o restrangere considerabila a activitatii de tranzactionare a participantilor la piata de capital autohtona.

Operatorul a mai anuntat ca va pune in aplicare o disciplina stricta de reducere a costurilor.



Citeste si