Bursa va mari limita maxima de variatie de la 15% la plus sau minus 40%, pentru un grup de actiuni foarte lichide, care au o pondere de peste 90% in economia Bursei, a declarat Stere Farmache (foto), presedintele Bursei de Valori Bucuresti, citat de NewsIn.
"Am luat aceasta masura pentru a observa niste efecte si in acest sens trebuia ca societatile sa aiba o anumita lichiditate", a spus Farmache.
In luna decembrie a anului trecut, actionarii BVB au fost de acord cu modificarea limitelor de variatie, dupa ce au concluzionat ca valoarea de 15% este una destul de rigida.

Potrivit proiectului redactat anul trecut de conducerea BVB, trecerea de la limita de variatie de 15% la 40% nu se va face brusc, ci gradual, fara sa ia prin surprindere investitorii si pentru a le lasa un timp pentru reactie si reflectie.

Astfel, intr-o prima instanta, pretului unei actiuni i se va aplica o limita de variatie de plus/minus 15%, urmand ca apoi sa se extinda la 25%, respectiv 35% si 40%, intr-o ultima etapa.

In prezent, potrivit Codului Bursei, pretul unei actiuni nu poate scadea sau creste cu mai mult de 15% peste nivelul de referinta, intr-o singura zi.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri