19 Iunie 2009

Broker Cluj si-a ales noua conducere



Consiliului de administratie a Broker Cluj, reunit ieri, a ales noua conducere a societatii de brokeraj, urmand ca directorul actual sa-si incheie interimatul de la inceputul lunii iulie, conform unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
Noul director general va fi Grigore Chis, fostul manager de portofoliu la BT Asset Management, iar functia de adjunct va fi ocupata de Florica Venter, numita director general dupa plecare lui Petru Prunea din societate.

In 14 aprilie, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a sanctionat drastic conducerea Broker Cluj (BRK), lui Petru Prunea si Adrian Ceuca fiindu-le interzisa desfasurarea de activitati pe piata de capital pentru 5, respectiv 3 ani, in timp ce casa de brokeraj va plati o amenda de 724.000 lei.

Masurile de sanctionare au venit in urma controlului de fond pe care l-au efectuat comisarii CNVM la casa de brokeraj. Potrivit ordonantelor, la firma de brokeraj s-au descoperit mai multe nereguli, printre care si nerespectarea unei decizii cu privire la interzicerea desfasurarii temporare a activitatilor la sucursalele Alba Iulia, Arad, Bistrita, Botosani, Bucuresti, Ploiesti, Satu Mare, Sibiu si Timisoara.

Totodata, CNVM a amendat 19 angajati ai Broker Cluj din cadrul sucursalelor Alba, Timisoara, Baia Mare si Cluj, dupa ce a descoperit mai multe nereguli in activitatea acestora.



Citeste si