1 Septembrie 2009

Bursele din SUA au inchis pe rosu



Bursele americane au inchis prima sedinta a saptamanii in scadere, dupa ce actiunile listate la bursele din China s-au depreciat masiv, atingand un minim al ultimelor trei luni, pe fondul unei piete nelinistite de posibilitatea incetinirii ritmului de creditare.
Datele de la inchidere au aratat ca indicele Dow Jones Industrial Average a pierdut 0,50%, iar indicele Nasdaq a scazut cu 0,97%, la 2.009,06 puncte. De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a pierdut 0,81%, la 1.020,63 puncte, conform NewsIn.

Cea mai mare prabusire din ultimul an a actiunilor listate la bursa din Shanghai a determinat deprecierea actiunilor din intreaga Asie de Est. Nici chiar optimismul investitorilor, dupa schimbarea neasteptata in guvernul japonez, nu a fost suficient pentru a mentine indicele Nikkei pe verde.

Indicele Shanghai Composite a scazut cu 6,7%, la 2.667,745 puncte, cel mai mare declin intr-o sedinta din iunie 2008. Indicele se afla acum la cel mai mic nivel de la finalul lunii mai. In Shenzhen, piata a cazut cu 7,1%, la 904,702 puncte.

In urma declinului inregistrat de pietele din China, pretul petrolului a scazut la aproape 71 dolari/baril, afectat si de neincrederea investitorilor din sectorul materiilor prime in revenirea economiei americane in al doilea semestru al acestui an.

Investitorii in petrol monitorizeaza adesea evolutia burselor, ca indicator al increderii in economie.



Citeste si