12 Octombrie 2009

Target Capital recomanda mentinerea actiunilor Electroarges



Analistii Target Capital recomanda mentinerea titlurilor producatorului de bunuri electrocasnice Electroarges (ELGS) si vede un pret-tinta pentru urmatoarele 12 luni de 0,509 lei, cu 23% mai mare decat ultima cotatie din piata.
Industria bunurilor electrocasnice in care activeaza Electroarges este o ramura a sectorului prelucrator a carui evolutie este dependenta de ciclul economic.

Cererea externa de astfel de bunuri ar putea fi sustinuta in perioada urmatoare de deprecierea monedei nationale in raport cu euro pe parcursul ultimelor trimestre, precum si de intensificarea efectelor de substitutie.

“Previzionam ca pe termen mediu si lung am putea asista la o evolutie favorabila a cererii de bunuri electrocasnice pe plan intern, insa este dificil de crezut ca vom mai observa dinamica de dinainte de declansarea crizei in 2008”, afirma Andrei Radulescu, analist Target Capital.

Date fiind perspectivele de evolutie sub potential a economiilor Romaniei si Zonei Euro in trimestrele urmatoare, precum si dependenta afacerilor companiei de clientii Karcher si Askoll, Radulescu recomanda mentinerea titlurilor.

In primele sase luni, cifra de afaceri a scazut cu 14% raportat la perioada similara din 2008, la 35,6 milioane lei (8,4 milioane euro). In perioada ianuarie-iunie Electroarges a realizat un profit net de 1 milion lei, cu 31% sub cel obtinut in perioada similara a anului trecut.

Producatorul are un capital social de 2,86 milioane lei, impartit in 28,6 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.

In prezent, printre principalii actionari se numara: Gavrila Ioan (actualul director general) cu 12,8%, Simu Horia cu o participatie de 9,5%, Dumitru Tudor detine 6%, iar casa de brokeraj GM Invest are 5,2% din capitalul social.

Valoarea de piata a companiei este de 11,16 milioane lei (2,61 milioane euro) conform ultimei cotatii de 0,39 lei/actiune.



Citeste si