12 Noiembrie 2009

Ovidiu Marian: Am solicitat Camerei Deputatilor dezbaterea urgenta a legii SIF-urilor



Senatorul PD-L Ovidiu Marian (foto), initiatorul proiectului de lege privind ridicarea pragului de detinere la SIF-uri la 5%, a declarat pentru Wall-Street ca a facut o solicitare catre Camera Deputatilor pentru a discuta acest aspect in regim de urgenta.
“Piata de capital este foarte sensibila la orice informatie, orice schimbare si stire legata de SIF-uri determina volatilitati, astfel incat este nevoie ca proiectul sa intre in vigoare cat mai repede”, a mai spus senatorul.

Mai mult, el sustine ca va face lobby in acest sens inclusiv pe langa presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

In mod normal, fara dezbaterea in regim de urgenta procedura s-ar putea finaliza in primavara anului viitor.

Tinand cont de faptul ca de la aprobarea Camerei Deputatilor presedintele are termen de 30 de zile pentru a promulga legea, Ovidiu Marian spera ca cel tarziu la sfarsitul lunii ianuarie acest proces sa se finalizeze.

Plenul Senatului a adoptat astazi un proiect de lege care modifica prevederile actuale privind piata de capital ridicand pragul de detinere a actiunilor la SIF-uri de la 1% la 5%, proiectul urmand sa intre in atentia Camerei Deputatilor.



Citeste si