16 Decembrie 2009

Pragul la SIF-uri ar putea fi dezbatut saptamana viitoare in Camera Deputatilor



Proiectul de lege ce vizeaza pragul de detinere la SIF-uri ar putea fi discutat saptamana viitoare in comisia de buget finante din Camerei Deputatilor, unde vor putea fi aduse noi amendamente, a declarat senatorul Ovidiu Marian, unul dintre initiatorii proiectului, informeaza NewsIn.
In acest context, cotatiile actiunilor SIF au inceput sa urce considerabil in urma cu jumatate de ora, iar indicele BET-FI avea un avans de 2,5% la ora 12:30, dupa ce in prima parte a sedintei inregistrase un declin de pana la 1%.a

Proiectul de lege venit de la Senat trebuia sa primeasca avizul Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor in cadrul unei sedinte programate in 27 noiembrie, dar care nu s-a tinut, intrucat majoritatea deputatilor nu erau prezenti in Bucuresti.

De asemenea, tot la sfarsitul lunii noiembrie era si termenul pana la care deputatii ar fi trebuit sa depuna amendamente pe marginea proiectului venit de la Senat, dar modificari vor mai putea fi aduse si in plenul Camerei Deputatilor. Deputatii de la Camera pentru buget, finante si banci ar fi trebuit sa realizeze si sa depuna raportul pentru acest proiect de lege pana in 8 decembrie.

Bursa depinde de politic: Pragul de 5% la SIF-uri, concretizat abia in 2010



Citeste si