25 Ianuarie 2010

WBS Romania va fi primul formator de piata pe derivatele pe Dow Jones de la Sibex



Casa de brokeraj WBS Romania va deveni primul market-maker (formator de piata) pe derivatele care au ca activ suport indicele american Dow Jones, denominate in dolari, a declarat Darius Cipariu, directorul general adjunct al Bursei din Sibiu.
El a explicat ca WBS a preferat sa devina market-maker doar pe contractele denominate in dolari, intrucat va realiza mai usor decontarea, in conditiile in care casa de brokeraj tranzactioneaza deja in pietele externe indicele american, tot in dolari, potrivit NewsIn.

Primele tranzactii cu derivate avand ca activ suport indicele american Dow Jones au fost realizate astazi, odata cu lansarea oficiala a pietei la vedere Sibex.

Contractul futures tranzactionat pe piata Sibex este denominat in dolari americani si lei, are multiplicatorul 1 (valoarea indicelui) si scadente trimestriale de pana la 12 luni.

Marja pentru contractul futures pe indicele american a fost stabilit la 4% la instrumentul denominat in lei.

In actualul palier de 10.001 puncte - 11.000 puncte, valoarea marjei pe care trebuie s-o depuna investitorii care vor sa tranzactioneze un contract futures pe indicele Dow Jones este de 400 lei.

Marja urmeaza sa creasca in urmatorul palier de pret, adica 11.001 puncte - 12.000 puncte, sau sa scada daca contractul futures se va tranzactiona sub nivelul de 10.001 puncte.



Citeste si