29 Ianuarie 2010

BRD, prima banca autorizata ca agent custode pentru Sibex



BRD Groupe Societe General ofera servicii de decontare si custodie pe Depozitarul Sibex, din 22 ianuarie, fiind prima banca autorizata pe piata spot Sibex, potrivit unui comunicat al institutiei.
“BRD - Groupe Societe Generale s-a implicat activ pe piata de capital din Romania, devenind prima banca autorizata ca agent custode in Depozitarul Sibex si prima banca de decontare a tranzactiilor cu instrumente financiare, inregistrate in cadrul pietei reglementate la vedere, administrata de Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu”, a declarat Claudia Ionescu, directorul Directiei Titluri din BRD.

Directia Titluri activeaza pe trei linii principale: depozitare, custodie si servicii pentru emitenti. Activitatile sunt adresate cu precadere unor clienti institutionali – fonduri de investitii, fonduri de pensii, companii de asigurari, si plaseaza BRD pe primul loc in piata de servicii de depozitare, cu o cota de 40%, potrivit comunicatului bancii.

BRD este prima banca din Romania care a obtinut, in 1996, autorizatia de functionare ca agent custode, iar ulterior, a fost prima banca ce a fost autorizata ca depozitar pentru fondurile de pensii, devenind si cel mai important actor din aceasta piata.



Citeste si