11 Februarie 2010

Transelectrica ia 33 mil. lei de la BRD pentru investitii



Transportatorul national de electricitate Transelectrica (TEL) a anuntat semnarea unui contract de imprumut in valoare de 33 milioane lei (8 mil. euro) de la BRD Groupe Societe Generale, suma necesara pentru suplimentarea surselor de finantarea a proiectelor de investitii aflate in derulare, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
Imprumutul este contractat in lei, pe o perioada de 7 ani, din care doi ani perioada de gratie si cinci ani de rambursare. Garantarea imprumutului se va face prin cesiune de creante si garantie reala mobiliara asupra conturilor curente deschise la banca.

“Finalizarea acestor proiecte va conduce la cresterea sigurantei in functionare a Sistemului Electroenergetic National, in concordanta cu standardele europene din domeniul energetic”, se indica in document.

Pentru acest an, compania si-a planificat investitii in valoare de 450 milioane lei, in retehnologizarea statiilor electrice importante din sistemul energetic national.

Investitiile Transelectrica din 2009 s-au ridicat la 462,5 milioane lei, in modernizarea si retehnologizarea statiilor de transformare, incluzand si obligatiile de rambursare.



Citeste si