15 Februarie 2010

Pasol, Intercapital: Evolutia PIB-ului a fost inclusa in pretul actiunilor



Statistica privind economia Romaniei nu a influentat Bursa de Valori Bucuresti, indicii inregistrand in prima parte a sedintei cresteri usoare, Razvan Pasol, managerul Intercapital Invest, considerand ca scaderea PIB-ului este in mare parte inclusa in pretul actiunilor.
“Informatiile privind evolutia PIB-ului erau incluse in pret, mai ales ca scaderea economiei nu a fost una spectaculoasa. Nu cred ca vom vedea o influenta a acestor statistici nici pe plan mediu sau lung”, a declarat pentru Wall-Street Razvan Pasol (foto).

Sectorul SIF de la Bursa de la Bucuresti a inregistrat o crestere puternica in sedinta de tranzactionare de vineri, cu 1,70%, dar piata a batut pasul pe loc, brokerii fiind de parere ca datele macroeconomice slabe nu au avut o influenta mare asupra cursului actiunilor.

Statisticile publicate de Institutul National de Statistica au fost mult mai slabe decat se estima.

Astfel, economia romaneasca a continuat si in trimestrul IV din 2009 sa se contracte abrupt, cu 1,5% fata de trimestrul III si cu 6,6% fata de ultimele trei luni din 2008, desi analistii se asteptau la iesirea din recesiune, in timp ce inflatia a depasit prognozele in ianuarie, accelerand la 5,2% in ritm anual.



Citeste si