26 Februarie 2010

Derivatele pe Dow Jones in dolari, de luni la Sibex



Bursa de la Sibiu Sibex lanseaza din 1 martie contractele futures pe indicele american Dow Jonews Industrial Average, denominat in dolari, potrivit unui comunicat remis de institutie.
Noul instrument va avea simbolul DEDJIA_USD, scadente trimestriale de pana la 12 luni, iar marimea obiectului contractului este de 1dolar x valoarea indicelui in puncte, pasul de tranzactionare fiind de 1dolar.

Comisionul de tranzactionare cumulat al Sibex si al Casei Romane de Compensare pentru un contract este de un dolar. Programul de tranzactionare este acelasi, respectiv 09.45-17.00, cu o perioada de presesiune de 30 de minute incepand cu 09.15.

Ieri, Bursa a anuntat ca doreste sa prelungeasca programul de tranzactionare pentru contractele futures pe indicele american Dow Jonews Industrial Average, denominat in lei – DEDJIA_RON, pana la ora 19.00.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a avizat aceasta schimbare de program, consiliul de administratie al bursei a hotarat consultarea brokerilor in perioada 1-5 martie, urmand ca dupa analizarea rezultatelor sa se ia o hotararire in acest sens.



Citeste si