27 August 2010

Criza loveste inca o companie de la BVB: Uztel va intra in insolventa



Problemele economico-financiare prin care trece Romania si lipsa cererii pentru produsele si serviciile oferite de companiile locale au inceput sa afecteze puternic si societatile listate la Bursa de Valori Bucuresti.

Cea mai noua companie de la BVB care a decis sa depuna cererea pentru insolventa este Uztel Ploiesti (UZT).

“Ca urmare a efectului dur al crizei economico-financiare instalate la nivelul economiei romanesti reflectat si in rezultatele economico-financiare ale societatii Uztel pe primele sase luni ale anului 2010, cat si a faptului ca la data actuala nu se intrevad solutii clare de a stabiliza situatia societatii – Consiliul de Administratie a hotarat depunerea in regim de urgenta a cererii de insolventa catre Tribunalul Teritoriul Prahova pentru a fi supusa dispozitiilor Legii nr. 85/2006”, se arata intr-un comunicat remis Bursei.

Uztel a trecut pe pierderi in primul semestru, cu un rezultat negativ de 3,5 milioane lei, in timp ce afacerile au scazut cu 57%.

Ca urmare a acestui anunt titlurile UZT inregistreaza cea mai mare scadere din piata, de 10%, pana la pretul de 2,25 lei, pe o lichiditate de 3.975 lei, la circa o ora de la inceperea sedintei de tranzactionare.

Siretul Pascani a anuntat la finalul saptamanii trecute ca va depune cererea de insolventa, vestea fiind penalizata de investitori cu o scadere de 38% a actiunilor in primele trei zile ale saptamanii curente.

In procedura de insolventa se mai afla companiile Flamingo International (FLA) si Impact Contractor&Developer (IMP), de pe piata reglementata a BVB. Totusi, numarul anunturilor similare realizate de societatile de pe piata Rasdaq se ridica la 13 companii, doar in luna iulie.



Citeste si