25 Octombrie 2010

IPO record: AIG a obtinut 17,8 mld. $ la bursa din Hong Kong



American International Group (AIG) a obtinut 138,3 miliarde dolari HK (17,8 miliarde dolari amerioani) printr-o oferta publica initiala a diviziei din Asia (AIA) la bursa din Hong Kong, suma record in istoria acestei piete, necesara pentru rambursarea ajutorului primit in 2008 de la statul american, scrie Mediafax.

AIG a vandut 7,03 miliarde de actiuni, respectiv o participatie de 58% la divizie, pentru 19,68 dolari HK pe unitate, nivelul maxim al intervalului de pret stabilit.

Compania a folosit totodata o optiune de a extinde oferta de la nivelul stabilit initial, de 5,86 miliarde de actiuni, adica o participatie de 49%.

Cea mai mare oferta publica din istoria bursei din Hong Kong a avut loc dupa esecul vanzarii AIA catre compania Prudential, pentru 35,5 miliarde de dolari, in luna iunie, in conditiile in care actionarii au impus asiguratorului britanic sa solicite reducerea pretului.

Directorul general al AIG, Robert Benmosche, a declarat ca vanzarile de active vor apropia compania de obiectivul returnarii fondurilor guvernamentale primite in timpul crizei creditelor.

Pretul obtinut de oferta AIA evalueaza divizia la 30,6 miliarde de dolari.



Citeste si