11 Noiembrie 2010

Hidromecanica Brasov va solicita intrarea in insolventa



Conducerea Hidromecanica (HIRY) va solicita Tribunalului Brasov deschiderea procedurii generale a insolventei din cauza reducerii volumului de activitate, se arata intr-un anunt remis pietei Rasdaq.

“Ca urmare a crizei financiare care a dus la reducerea volumului de activitate, la inregistrarea de pierderi, precum si la acumulare de datorii catre bugetul de stat, creante salariale, furnizori etc, in urma analizei efectuate de catre Consiliul de Administratie, s-a hotarat in conformitate cu Legea 85/2006 declararea insolventei la Tribunalul Brasov, prin cererea de deschidere a procedurii generale a insolventei si intocmirea planului de reorganizare”, se arata in comunicat.

Compania a inregistrat o reducere de 6,6 ori a pierderilor in perioada iulie-septembrie din 2010, pana la 1,08 milioane lei (0,26 mil. euro) in trimestrul al treilea al anului.

Societatea are un capital social de 8,06 milioane lei, impartit in 3,22 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 2,5 lei. Cel mai mare actionar este familia Girbacea, cu o detinere de 60,45%, SIF Transilvania (SIF3) are 36,26% din capital.

Valoarea de piata este de 9,64 milioane lei (2,25 mil. euro), conform ultimului pret de 2,99 lei/actiune.



Citeste si