30 Noiembrie 2010

Franklin Templeton estimeaza listarea Fondului Proprietatea pe 25 ianuarie 2011



Calendarul realizat de Franklin Templeton prevede ca listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti va avea loc pe 25 ianuarie 2011.

Conform calendarului in data de 3 decembrie Franklin va depunde prospectul la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru aprobare, estimand ca in 22 decembrie sa primeasca avizul pentru a depune a doua zi documentele la Bursa de Valori Bucuresti.

In 17 ianuarie Franklin va realiza o prezentare pentru actionarii Fondului in vederea listarii, iar in perioada 10-31 ianuarie se va realiza promovarea locala si internationala a Fondului prin roadshow-uri.

“Data pe care o estimam noi pentru listare este de 25 ianuarie 2011. Inca depinde si de timpul in care vom primi avizul CNVM si al Bursei privind prospectul de listare”, a declarat Grzegorz Konieczny, manager de portofoliu la Fondul Proprietatea si vicepresedinte executiv al Franklin Templeton Investment, intr-o conferinta de presa.

Tranzactionarea Fondului Proprietatea se va realiza fara o oferta publica initiala, ci prin listarea directa a actiunilor.

Potrivit statisticilor de la finalul lunii noiembrie, Fondul Proprietatea are active de 13,5 miliarde lei, iar activul net pe actiune este de 0,9772 lei.

Structura portofoliului este impartita in 88,7% in actiuni si 10,6% in depozite. Dintre actiuni 60,8% sunt nelistate, in timp ce restul se tranzactioneaza pe piata de capital.



Citeste si