31 Decembrie 2010

Topul brokerilor de la Bursa in 2010



Topul celor mai activi brokeri de la Bursa de Valori Bucuresti este dominat de intermediarii institutionali si in acest an. Cu doar doua SSIF-uri independente, bancile detin suprematia tranzactiilor. Vezi cum arata ierarhia brokerilor din ultimele 12 luni.

Locul 10 - EFG Eurobank Securities

Unitatea de brokeraj a bancii elene EFG Eurobank ocupa locul 10 al topului celor mai activi intermediari la Bursa de Valori Bucuresti, cu 555 milioane lei rulaj total in acest an. Aceasta reprezinta o cota de piata de 3,15%.

In luna decembrie, compania a intermediat 29 de milioane de lei.

In ierarhia de anul trecut EFG Eurobank Securities a ocupat a opta pozitie, cu tranzactii totale de 585 milioane lei.


Locul 9 - Banca Comerciala Rmana

BCR ocupa locul 9 in topul anual al intermediarilor, cu o valoare totala tranzactionata de 621 milioane lei in cele 12 luni. Cota de piata a companiei este de 3,53%.

Pe luna decembrie, valoarea tranzactionata de BCR este de 218 milioane lei, reprezentand o cota de 24% din totalul pietei.

In 2009, BCR nu s-a clasat in primele 10 locuri ale intermediarilor.


Locul 8 - Carpatica Invest

Divizia de brokeraj a Bancii Carpatica ocupa locul 8 in topul annual, cu o valoare totala de 628 milioane lei si o cota de 3,57%.

In luna decembrie, compania a intermediat tranzactii de 16 milioane de lei, ocupand locul 12.

Anul trecut, Carpatica Invest a intermediat tranzactii in valoare de 492 milioane lei, ocupand locul 10 in top.


Locul 7 - SSIF Broker

SSIF Broker Cluj unul din singurii doi brokeri independent prezenti in acest clasament. Compania a intermediat tranzactii de 682 milioane lei in acest an, la BVB, avand o cota de piata de 3,87%.

In decembrie, valoarea intermediata a fost de 83 milioane de lei, ocupand locul 7. Anul trecut, SSIF Broker nu a intrat in clasamentul primilor 10 brokeri.


Locul 6 - IFB Finwest

Pozitia a sasea in clasamentul brokerilor este ocupata de IFB Finwest, cu o valoare totala de 1,02 miliarde lei si o cota de piata de 5,8%.

In luna decembrie, brokerul aradean a ocupat locul 10, cu rulaje de 21 milioane lei.

In topul de anul trecut, IFB a fost singurul intermediar independent, ocupand tot locul 6, cu o valoare totala de 831,4 milioane lei.


Locul 5 - BT Securities

Primele cinci pozitii ale clasamentului sunt detinute de cinci divizii de brokeraj din grupuri bancare sau financiare. Astfel, BT Securities ocupa locul al cincilea, cu o valoare totala de 1,11 miliarde lei si o cota de 6,33% din piata.

In decembrie, divizia de brokeraj din cadrul Bancii Transilvania a intermediat tranzactii de 39 milioane de lei, ocupand locul 6.

Anul trecut, BT Securities a intermediat tranzactii de 1,05 miliarde lei, ocupand a doua pozitie in topul anual.


Locul 4 - ING Bank

ING Bank ocupa locul 4 in aceasta ierarhie, cu o valoare tranzactionata totala de 1,18 miliarde lei, si o cota de 6,72% din piata,

In luna decembrie, compania a intermediat aproximativ 49 de milioane de lei, ocupand locul 5 in clasament.

Anul trecut, ING a intermediat tranzactii de 937,7 milioane lei, ocupand tot locul 4 in clasamentul anual.


Locul 3 - KBC Securities

KBC Securities a intermediat tranzactii de peste 1,4 miliarde lei in acest an, avand o cota de piata de 8,11%, de pe podiumul clasamentului.

In luna decembrie, compania a ocupat locul 2, cu tranzactii totale de 110 milioane lei si o cota de 12,18%.

Anul trecut, brokerul a ocupat locul 5, cu tranzactii totale de 913 milioane lei.


Locul 2 - Raiffeisen Capital&Investment

Raiffeisen Capital&Investment ocupa locul 2 al acestui clasament, cu o valoare totala de 1,7 miliarde lei si o cota de 10 procente din piata.

In decembrie, divizia de brokeraj din grupul Raiffeisen a rulat 12 milioane de lei, ocupand a 14-a pozitie din clasamentul total.

Anul trecut, RCI a ocupat a treia pozitie in top, cu o valoare totala tranzactionata de 985,9 milioane.


Locul 1 - BRD

BRD Societe Generale s-a mentinut pe primul loc in topul intermediarilor din 2010, avand peste 2,5 miliarde de lei valoare tranzactionata si o cota de aproape 15% din total.

In decembrie insa, brokerul a ocupat doar locul 11, cu 17 milioane tranzactionate.

Anul trecut, BRD a a obtinut o crestere spectaculoasa a rulajelor, chiar si in conditiile unei lichiditati reduse a Bursei, si a trecut de pe pozitia 21 in 2008 pe primul loc in clasamentul intermediarilor din 2009.




Citeste si