10 Ianuarie 2011

Cupru Min, din nou la privatizare, dupa doua tentative nereusite



Ministerul Economiei va relua, in luna mai, privatizarea Cupru Min Abrud, prin vanzarea intregului pachet de actiuni pe care il detine la societatea miniera, dupa ce in 2008 a avut doua tentive similare nereusite.

Anuntul de vanzare a Cupru Min va fi facut in luna martie, iar potentialii cumparatori vor putea depune ofertele in luna mai, urmand ca in iunie sa fie incheiat contractul de vanzare-cumparare, se arata intr-un document al Ministerului Economiei, citat de Mediafax.

Cupru Min, cu activitati de extractie si preparare a minereurilor cuprifere de la Rosia Poieni, judetul Alba, are un capital social de 24,18 milioane de lei. Exploatarea Rosia Poieni concentreaza peste 60% din rezervele de cupru ale Romaniei.

Privatizarea Cupru Min a fost discutata de reprezentantii ministerelor Economiei si Finantelor cu cei ai Fondului Monetar International in luna octombrie 2010.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, fostul actionar majoritar al Cupru Min, a incercat sa privatizeze societatea de doua ori, in 2008, fara succes.



Citeste si