Daniel Daianu a confirmat pentru wall-street.ro ca va face parte din acest grup de experti, alaturi de presedintele Comisiei Europene, al Parlamentului European si al Consiliului UE.

Grupul de experti a fost constituit pentru a studia sistemul actual al veniturilor care ajung la bugetul UE si se presupune ca va gasi solutii pentru a imbunatati acest sistem.

Principalul scop al grupului de experti este sa gaseasca mijloace de a face sistemul de colectare al veniturilor la bugetul UE mai simplu, corect, transparent si mai democratic.

Citeste si:

Grupul va analiza sistemul actual de resurse ale UE si va emite primele concluzii la finalul anului 2014, urmand sa ia in calcul sugestiile celor trei instututii europene, dar si din partea parlamentelor nationale.

Grupul de experti este prezidat de fostul premier italian Mario Monti, in timp ce Comisia Europeana i-a mai nominalizat pe comisarii Maros Sefcovic, Janusz Lewandowski (comisia de planificare financiara si buhet) si Algirdas Semeta (Taxare, Vama, Statistici, Audit si Antifrauda).